Monday, September 15, 2008

HaTe wHen iT cOmeS

Really hates it when it comes again and again... Kenapa la dalam seminggu mesti ada dia... Guess who?? Hehehe... Nothing la but just a day named Monday... Hari yang menimbulkan ketegangan dalam hidup bagi kebanyakan orang dalam dunia...

Kenapa la aku benci Monday, dia tak buat salah pun kat aku...

Memang la takde salah, tapi all activity tertumpu sangat pada hari pertama permulaan minggu.. Tu antara reasonnyer la kan... Kalau tak percaya, tanya la ngan orang-orang yang keje hari Isnin... Mostly akan mengeluh pada waktu pagi, kenapa la hari Isnin...

And selalunya hari Isnin la yang paling banyak keje kene buat... Dulu tyme aku keje part time dulu pun hari Isnin la hari yang paling banyak keje, hantar weekly report ke HQ la, check itu la, ini la, update PC la... Kenapa la sume ni pilih hari Isnin.

Ingatkan da abis siksa aku. Da sambung belajar pun sama... Hari Isnin adalah hari paling pack.. Nak2 bulan puasa yang mulia ni kan.. Hari ni kelas aku start at 8am sampai kul 10am kat lab computer ( sebab tu curik peluang wat blog ni... hehehee ), then sambung plak pukul 11 sampai 12 tgh hari kelas Math... Diteruskan lagi pukul 1 sampai 3 petang kelas Electrotechnics kat workshop. Berlanjutan pula kelas Engineering Science dari pukul 4 sampai 6.. Rehat la kejap buka puasa, penat aku... Sambung lagi kelas Engineering Drawing 8 sampai 10 malam... Hoh, susahnyer nk jadi engineer ni, ape, engineer ni robot ke hape tak reti2 nak rehat... Aku Bukan Robot, bak kata Adam AF... Hahahaha....

Sape la yang wat jadual camni.. Padahal esok kelas aku satu je, pastu free sampai malam.. Bahagi sikit kelas pegi hari lain kan ke bagus... Ngan assignment belambak tak siap... Ingatkan nak pegi shopping, tak boleh2 gak lagi... Sumer isnin la punye pasal yang memenuhkan jadual hidup aku...

But menurut satu kajian yang aku penah baca, hari Isnin memang hari yang paling tinggi tekanan.. Ye ke?? Erm.. aku setuju ngan statement tu.. Korang????

4 comments:

yob_MaLaGA36 said...

padan muka hahahaaahhahahahaahaha....tapi bagi yob la ari isnin pling best pasal adew dua kelas jew....kita x bleh mengeluh utk berjaya.segala yg terjadi adew rahmatnya...yob adew kelas ari ahad lagi x mengeluh pun....lagi la berat kowng satu aras tido yob kena pi kelas..mandi pun sowng2 x kesian kew....jadi anip!kita sumo adew ari yg sibuk so x leh nk mengeluh.
jadi lu fikir la sendiri anip!asemekom.......yob_malaga

Izreena Amalini said...

wey
aku pun engineer jugak.

tade la nak complain pasal isnin class aku 10am-130pm je

hahaha.. sabo je la chai

=)

this.is.not.me said...

muahaha
aku senin best jek
studio 9-5
balik bilik terus weng2 sahajorrr
redha je..
:)

p/s:actually i admit,senin mmg monday blues lorr.. :)

p/p/s: aku link blog ko ye!

" anis " said...

hanif~ :D